Uanset om I har været sammen i flere år, er et nyt par eller en sammenbragt familie, rummer parforholdet mange følelser og til tider udfordringer, som kan medføre kriser, som kræver professionel hjælp.

Der kan være mange årsager til, at I som par vælger at gå i terapi. Når et par henvender sig med henblik på parterapi hænger det ofte sammen med mange skænderier eller modsat manglende kommunikation, en lang række misforståelser og tab af den nære kontakt i en travl hverdag og en stadig større afstand til hinanden. Er I kørt fast i gensidige bebrejdelser, eller er I holdt op med at dele hverdagens oplevelser med hinanden, så kan parterapi være en mulighed for, at I sammen med en erfaren terapeut får sat ord på jeres tanker og følelser, med henblik på at blive bedre til at tale sammen og opnå mere nærvær og intimitet i jeres relation.

Parterapi i Aalborg

Hvorfor vælge parterapi?

Stadig flere par vælger parterapi i forbindelse med følgende fokusområder:

 • Udfordringer i kommunikation og et ønske om at ændre lytte- og talemønstre
 • Ønske om at genvinde tillid og tryghed i forbindelse med jalousi, svigt og utroskab
 • Værktøjer til at finde hinanden igen efter sygdom, tab og sorg
 • Behov for øget bevidsthed om, hvordan din partner påvirkes af din adfærd
 • Håbet om at bryde med uhensigtsmæssige roller og mønstre i parforholdet
 • Øge indsigten i sårbarheder og styrker og dermed dele følsomme emner uden at gå i forsvar
 • Ønske om at genfinde romantikken og erotikken i samlivet
 • Uenighed om børneopdragelse
 • Økonomiske udfordringer
 • Overvejelser om skilsmisse

Forandring og udvikling gennem parterapi

Terapeutens vigtigste opgave er at være nærværende og lyttende og hjælpe med at give kommunikationen mellem jer den nødvendige kvalitet, for at dialogen bliver konstruktiv. Netop dialogen er det altafgørende element, hvor blandt andet det at lytte åbent til hinanden, spejle hinanden samt anerkende og indleve sig i hinanden er vigtige elementer i den indbyrdes forståelse af de forskelligheder og ligheder enhver relation indeholder. I parterapien afklares de grundlæggende årsager til konflikter i jeres parforhold med fokus på at skabe indsigt, åbenhed, tillid og gensidig respekt parret imellem, med det mål at opnå forandring og udvikling.

Kontakt Psykologklinikken v. Tina Solbjerg og få tilrettelagt et forløb i parterapi

Uanset om I oplever store konflikter eller kæmper med problematikker af mindre omfang, så kan parterapi hjælpe jer med at få jeres parforhold tilbage på rette spor.

Ring til os på tlf. 51 25 29 31 eller send en mail på psykologtinasolbjerg@gmail.com, hvis I vil høre mere eller ønsker at få en samtale, hvorudfra vi kan tilrettelægge et forløb i parterapi, hvor der tages højde for lige netop de udfordringer, I oplever i jeres parforhold. Alternativt kan I kontakte os gennem sidens kontaktformular.

Udover parterapi tilbyder vi i klinikken blandt andet også individuel terapi og familiebehandling.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.