Psykoedukation er undervisning om egen lidelse/problemstilling og tilbydes både til voksne, unge og børn afstemt og tilrettelagt efter alder, problemstilling, ønske og behov.

Vi tilbyder psykoedukation til voksne, unge og familier i forbindelse med psykiske lidelser og psykisk sårbarhed med fokus på at opnå generel viden om og forståelse for de problemstillinger, som psykiske lidelser kan medføre. Derudover vil der være fokus på, hvordan man kan takle disse udfordringer i hverdagen ved hjælp af konkrete redskaber som handlingsanvisninger, problemløsning og lignende. Vi tilbyder psykoedukation både som særskilt forløb til fx nydiagnosticerede og/eller som led i eksisterende behandlingsforløb. Psykoedukation er et vigtigt redskab i behandling af forskellige psykologiske og psykiatriske problemstillinger.

Psykoedukation tilbydes blandt andet i forbindelse med:

  • ADHD og ADD
  • Depression
  • Angst
  • OCD
  • Personlighedsforstyrrelse

Psykoedukation ved psykologklinikken i Aalborg

Få kendskab til den psykiske lidelse og konkrete handlingsanvisninger

Undervisningen er tilrettelagt efter den konkrete problemstilling og psykiske lidelse. Psykoedukation i forbindelse med angst har bl.a. det fokus at lære dig om de processer din krop og dit sind gennemgår, når du oplever angst. Formålet er helt overordnet at øge dine muligheder for at håndtere angsten og ændre uhensigtsmæssige mønstre og adfærd.

I forbindelse med behandlingen af depression er psykoedukation også et vigtigt redskab. Sygdomsforståelse og aktiv deltagelse i mestring af depressionen er en vigtig faktor i behandlingen med henblik på forebyggelse af tilbagefald.

Formålet er, at du lærer at forstå dig selv, lidelsens symptomer samt hvad der kan være med til at udløse lidelsen. Dette er samtidig også vigtigt for dine pårørende, da det at kende symptomerne og have et indblik i, hvad der kan være med til at udløse lidelsen, vil gøre det nemmere for både dig og dine pårørende at samarbejde om at håndtere udfordringer hensigtsmæssigt.

Kontakt Psykologklinikken v. Tina Solbjerg for at høre mere om psykoedukation

Er du diagnosticeret med psykisk lidelse og ønsker at opnå forståelse for lidelsen samt de problemstillinger og udfordringer, den kan medføre, kan du få et tilrettelagt psykoedukativt forløb. Du er velkommen til at kontakte os på tlf. 51 25 29 31 eller sende en mail på psykologtinasolbjerg@gmail.com, hvis du vil høre mere.

Udover psykoedukation tilbyder vi i klinikken også supervision, psykologisk undersøgelse og gruppeterapi.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.